Loon

Bij het uitvoeren van werk, behoort een vergoeding. Voor deze vergoeding zijn meerdere namen zoals; arbeidsloon en salaris. Welke naam je er ook aangeeft het is de ultieme voorwaarde voor een arbeidsovereenkomst.

Wie verdient wat?

Iedere functie en iedere bedrijfstak heeft zijn eigen salariƫring. Bedrijven met een cao zitten vast aan bepaalde salarisschalen en aan jaarlijks vastgelegde verhogingen. In sectoren zonder cao worden de salarissen marktconform bepaalt. Online kan je eenvoudig een salarischeck uitvoeren zodat je zeker weet dat jouw nieuwe functie marktconform wordt betaald.

Minimum

Iedere werkende Nederlander heeft in ieder geval recht op het minimumloon. De bedragen worden ieder jaar opnieuw vastgesteld. Op de site van de rijksoverheid kan je de bedragen van het minimumloon per 1 januari 2016 vinden.

Uitbetaling

Je werkgever is verplicht om jouw loon te betalen, jouw premies af te dragen en in mei 8% vakantiegeld uit te keren. Ook is de werkgever verplicht om het loon na een periode van vier weken of een maand te voldoen. Als je wel te laat het geld ontvangt dan heb je recht op een wettelijke verhoging. Dit houdt in:

De wettelijke verhoging bedraagt voor de vierde tot en met de achtste werkdag na de dag waarop het loon had moeten worden betaald, 5% van het brutoloon voor elke dag. Voor elke werkdag die volgt komt daar 1% bij. De wettelijke verhoging kan nooit meer zijn dan 50% van het loon.

Afwezig

Als je in loondienst bent dan word je ook bij ziekte en bij vakantie doorbetaald. Hieraan zitten natuurlijk wel regels. Wettelijk heeft iedere werknemer recht op 4 x het aantal werkuren per week, dit zijn betaalde vakantiedagen. Bij ziekte ligt het iets ingewikkelder omdat het afhankelijk is van jouw contract. Op de site van het Juridischloket.nl kan je invullen wat jouw situatie is en zie je direct wat er in jouw situatie van toepassing is.